• Nazovite nas: 091-2527 901
  • Pišite nam: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Profesionalno obrazovanje odraslih

Naše web stranice dobile su novi izgled, a naše evente i stručna usavršavanja unapređujemo za naše polaznike koji su kod nas uvijek na prvom mjestu.

Ravnateljica

Stručno usavršavanje za operativne i rutinske preglede igrališta.

22.10.2020. ZAGREB, Hotel "I", Ive Robića 2 (Lanište)

Vlasnik igrališta odgovoran je za sigurnost i ispravnost sprava i opreme na dječjem igralištu. Vlasnik mora imati izrađen plan pregleda, a odgovorna osoba mora biti osposobljena za upravljanje igralištem.

Prvi post instalacijski pregled i detaljne godišnje preglede provode posebno osposobljeni, neovisni stručnjaci, a rutinske i operativne (tromjesečne) preglede može provoditi osoba zaposlena u ustavnovi/vlasniku igrališta, kako bi bili sigurni da je igralište uvijek u ispravnom i sigurnom stanju. Hrvatska norma 1176:2017 zahtjeva da osobe koje provode operativne preglede moraju posjedovati potrebne kompetencije.

Ovo je srednji nivo inspektora za preglede igrališta. Polaznici ovog usavršavanja stječu kompetencije za provođenje rutinskih (dnevnih) i operativnih (tromjesečnih) pregleda, napredno uočavanje kvarova, osnovnu procjenu rizika i izradu izvještaja o obavljenom pregledu igrališta. Polaznici koji uspješno završe usavršavanje dobivaju uvjerenje o stručnom usavršavanju.

Polaznici koji steknu potrebne kompetencije za operativne preglede, mogu obavljati i rutinske preglede.

Usavršavanje je namijenjeno

- domarima

- komunalnim redarima

- djelatnicima komunalnih službi

- drugim osobma primjerenim za provođenje operativnih pregleda.

Kada i gdje se održava

22.10.2020. od 9-15 sati

Teoretski dio - učionica u "Hotel i", Ive Robića 2, Zagreb (kod Arene Zagreb)

Praktični dio - vanjska igrališta u blizini

Grupe

Usavršavanje se provodi u grupama od najviše 12 polaznika.

Treneri

Kristina Švagelj Kramarić, RoSPA inspektor za igrališta

Usavršavanje uključuje

- sudjelovanje na predavanjima

- praktični dio na terenu

- testiranje

- radni materijal

- ručak i osvježenje u pauzi

- uvjerenje o stručnom usavršavanju

Cijena sudjelovanja

Cijena usavršavanja za pojedinog sudionika iznosi 3.700,00 kn. Na iznos se ne obračunava PDV.

Trošak usavršavanja potrebno je uplatiti prije početka, izvođaču usavršavanja Obrazovni centar za prevenciju nesreća, II. Trokut 3, 10020 Zagreb, OIB 38159550236, IBAN: HR6424840081105891250; svrha uplate: Usavršavanje - operativni pregledi.

Kako se prijaviti

Prijaviti se možete prijavnicom u prilogu. Prijavnice molimo dostaviti što prije, a najkasnije do 12.10.2020. Prijavnicu molimo poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Dodatne informacije možete dobiti na mob. 091 2527 901 (od 10 do 16h).

attachment
Poziv operativni pregledi.pdf
Prijavnica operativni pregledi.doc

 

 

O nama

Obrazovni centar za prevenciju nesreća

Obrazovanje odraslih

Obrazovni centar za prevenciju nesreća je prva ustanova za obrazovanje odraslih koja provodi programe iz područja sigurnosti djece na igralištima.

Osnovana je 2011. godine s ciljem da pruža što kvalitetniju uslugu obrazovanja na području prevencije nesreća, a naročito u području sigurnosti djece i mladih.

Programi koje provodi Obrazovni centar napravljeni su u skladu s važećim hvratskim i europskim normama te smjernicama Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA) iz Velike Britanije.

Više