• Nazovite nas: 091-2527 901
 • Pišite nam: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Profesionalno obrazovanje odraslih

Naše web stranice dobile su novi izgled, a naše evente i stručna usavršavanja unapređujemo za naše polaznike koji su kod nas uvijek na prvom mjestu.

Ravnateljica

Stručno usavršavanje za operativne preglede igrališta

31.03.2023. u Splitu,

Radisson Blu Resort & Spa, Put Trstenika 19, SplitVlasnik igrališta odgovoran je za sigurnost i ispravnost sprava i opreme na dječjem igralištu. Vlasnik mora imati izrađen plan pregleda, a odgovorna osoba mora biti osposobljena za upravljanje igralištem. Kako bi bili sigurni da je igralište uvijek u ispravnom i sigurnom stanju vlasnik igrališta obavezan je provoditi periodičke preglede igrališta.

Prvi post instalacijski pregled i detaljne godišnje preglede provode posebno osposobljeni, neovisni stručnjaci, a rutinske i operativne (tromjesečne) preglede može provoditi osoba zaposlena u ustavnovi/vlasniku igrališta, kako bi bili sigurni da je igralište uvijek u ispravnom i sigurnom stanju. Hrvatska norma 1176 zahtjeva da osobe koje provode operativne preglede moraju posjedovati potrebne kompetencije.

Ovo je srednji nivo inspektora za preglede igrališta. Polaznici ovog usavršavanja stječu kompetencije za provođenje operativnih (tromjesečnih) pregleda, napredno uočavanje kvarova, osnovnu procjenu rizika i izradu izvještaja o obavljenom pregledu igrališta. Polaznici koji uspješno završe usavršavanje dobivaju uvjerenje o stručnom usavršavanju.

Polaznici koji steknu potrebne kompetencije za operativne preglede, mogu obavljati i rutinske preglede.

Usavršavanje je namijenjeno
- domarima
- komunalnim redarima
- djelatnicima komunalnih službi
- drugim osobma primjerenim za provođenje operativnih pregleda.

Kada i gdje se održava
31.03.2023. Split, u vremenu od 9 do 16 sati
Teoretski dio: Hotel Radisson Blu Resort & Spa, Put Trstenika 19, Split
Praktični dio: vanjska igrališta u blizini

Grupe
Usavršavanje se provodi u grupama od najviše 12 polaznika.

Trener
Marinko Kramarić, Centar za kvalitetu i sigurnost d.o.o.
Stalni sudski vještak za sigurnost na igralištima

 Nastavni plan

 • Važnost igre
 • Nesreće, učestalost i ozbiljnost ozljeda
 • Pravni okvir
 • Norme koje se odnose na područje
 • Osnovni zahtjevi norme HRN EN 1176-1
 • Logičan i sistematičan pristup pregledima
 • Sposobnost uočavanja povišenog rizika
 • Osnovna procjena rizika
 • Mehanički nedostaci na spravama
 • Okoliš
 • Elementi izvještaja o pregledu
 • Praktični dio na igralištu - provođenje operativnog pregleda

Usavršavanje uključuje
- sudjelovanje na predavanjima
- praktični dio na terenu
- testiranje
- radni materijal
-  ručak i osvježenje u pauzi
- uvjerenje o stručnom usavršavanju

Cijena sudjelovanja
Cijena usavršavanja iznosi 491,00 € (3.700,00 kn). Na navedenu iznos se NE obračunava PDV. Trošak usavršavanja potrebno je uplatiti prije početka, izvođaču Obrazovni centar za prevenciju nesreća, II. Trokut 3, 10020 Zagreb, OIB 38159550236, IBAN: HR6424840081105891250; svrha uplate: Operativni pregledi. Za polaznika koji će prisustvovati na dva usavršavanja u istom terminu odobravamo 10% popusta na jeftinije usavršavanje. Na tri ili više polaznika iz iste ustanove odobravamo 10% popusta na ukupni iznos.
1 EUR =7.53450

 Uvjeti za polaznike

 • Završena minimalno srednja stručna sprema tehničkog smjera ili iskustvo na sličnim poslovima
 • Radno iskustvo na pregledima/ održavanju igrališta najmanje 12 mjeseci - poželjno

Polaznici moraju biti fizički zdravi i sposobni se penjati na sprave za penjanje na igralištu. Tijekom praktičnog dijela usavršavanja potrebno je obući odgovarajuću obuću i odjeću ovisno o vremenskim prilikama.

Kako se prijaviti
Prijaviti se možete prijavnicom u prilogu. Prijavnice molimo dostaviti što prije, a najkasnije do 28.03.2023. Prijavnicu molimo poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dodatne informacije možete dobiti na mob. 091 252 7901 (od 10 do 16h) ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

attachment
Poziv operativni pregledi.pdf
Prijavnica operativni pregledi.doc

 

O nama

Obrazovni centar za prevenciju nesreća

Obrazovanje odraslih

Obrazovni centar za prevenciju nesreća je prva ustanova za obrazovanje odraslih koja provodi programe iz područja sigurnosti djece na igralištima.

Osnovana je 2011. godine s ciljem da pruža što kvalitetniju uslugu obrazovanja na području prevencije nesreća, a naročito u području sigurnosti djece i mladih.

Programi koje provodi Obrazovni centar napravljeni su u skladu s važećim hvratskim i europskim normama te smjernicama Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA) iz Velike Britanije.

Više